Recruitment marketing inzetten om nieuw talent te vinden

Het aantrekken van potentieel nieuw talent wordt steeds moeilijker in deze te krappe arbeidsmarkt. Bij SocialBuzz weten we als geen ander dat werving en selectie niet meer is wat het was en plaats maakt voor recruitment marketing. Met recruitment marketing bereik je meer potentiële kandidaten voor jouw bedrijf. Zodat jouw openstaande vacature sneller gevuld is met een nieuw toptalent. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat vertellen we je in deze blog.

Wat is recruitment marketing?
Recruitment marketing, ook wel job marketing genoemd, is een marketing strategie gericht op het vinden van nieuw talent voor jouw bedrijf. Deze manier van werving en selectie is anders dan we gewend zijn, maar ook een stuk effectiever. In de huidige arbeidsmarkt zijn potentiële kandidaten uitgebreid op zoek naar informatie over het bedrijf. Zij zullen via diverse kanalen informatie in proberen te winnen om kennis van het werk, het bedrijf, de sfeer en de bedrijfscultuur op te doen. Om erachter te komen of de werkgever een match is. Hier kan je als werkgever op in spelen met een recruitment marketing campagne om de aandacht te trekken van de juiste kandidaten.

Waarom is recruitment marketing belangrijk?
De manier waarop consumenten internet gebruiken is door de jaren heen flink verandert. Dat geld ook voor het nieuwe talent wat jij als bedrijf aan wil trekken. Werving en selectie door het online plaatsen van een vacature op je website en diverse job-boards kan niet meer met de tijd mee.

Recruitment marketing vertrouwt niet op massa media maar zorgt ervoor dat jouw vacature doelgericht aan de juiste mensen wordt voorgelegd. Er wordt gekeken naar wie de doelgroep voor de vacature is, om zo de ideale kandidaat te vinden en daar een gerichte campagne op te baseren. En waar een recruiter de sollicitanten naar de baan lokt, trekt marketing recruitment potentiële kandidaten juist naar de werkgever.

Hoe zorgen wij voor een succesvolle recruitment marketing?
Een goede recruitment marketing campagne zorgt ervoor dat jouw bedrijf of jouw vacature daar is, wanneer een potentiële kandidaat zich aan het oriënteren is. Dat doen we door het inzetten van slimme technologie en scherpe targeting op diverse online platformen waar jouw ideale kandidaat te vinden is. Op deze manier kunnen we meer halen uit jouw marketingbudget en is jouw werving en selectie campagne verzekerd van succes. Je ontvangt op deze manier meer sollicitaties waardoor je de juiste kandidaten ook sneller in het vizier hebt.

Waarom voor ons kiezen
Ons team zorgt ervoor dat jouw bedrijf binnen no time een openstaande vacature hebt gevuld met nieuw talent. We halen graag het onderste uit de kan en helpen jouw bedrijf met het vinden van de juiste kandidaten door goede recruitment marketing in te zetten, daar waar het de beste resultaten zal boeken. Ben jij benieuwd wat de recruitment marketeers van SocialBuzz voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *